Beroepsvereniging
voor zelfstandige
communicatieprofessionals

Waarom Vifort?

Vifort is een beroepsvereniging van en voor zelfstandig werkende communicatieprofessionals. Ons vakgebied is volop in verandering en we zien een toenemende behoefte aan erkenning van communicatieprofessionals. Daarom is in 2019 Vifort opgericht door ZZP Nederland en Stichting CommTop. Door de inzet van deze twee koplopers maakt Vifort een vliegende start. En speciale dank aan Jenny Le Large, directeur van Stichting CommTop en Maarten Post, bestuurder van stichting ZZP Nederland. Beiden benoemd tot lid van de Raad van Toezicht.

Vijf mensen maken met hun wijs en middelvinger een V naar elkaar, waardoor er een ster ontstaat

Vanuit de groeiende wens voor een sterk verbond dat streeft naar het verbeteren van ondernemerschap, vakinhoudelijke groei, borging vakmanschap, een uitgebreide kennisbank, het verkrijgen van opdrachten en een community van gelijkgestemden is vereniging Vifort ontstaan. Wij ondersteunen jou als zelfstandige met raad en daad.

Onze doelstellingen zijn:

  • Het behartigen van de collectieve belangen van de leden als zelfstandige beroepsbeoefenaren met betrekking tot o.a. marktpositie en sociaaleconomische positie
  • Een onderscheidende marktpositie van de leden bevorderen door kwaliteitsborging van het vakgebied communicatie
  • Mogelijkheden te bieden aan de leden om zich in de markt te presenteren en te profileren
  • Het verbinden van de leden onderling, om samen opdrachten te werven of elkaar te ondersteunen met intervisie.

Verenigingsagenda

Zeventig procent van succes is een kwestie van opdagen.’– Woody Allen

Zowel lokaal/ regionaal als landelijk, organiseren onze leden regelmatig inspirerende bijeenkomsten waar iedereen welkom is. Wil je kennis delen, vragen stellen of gewoon praten over je bedrijf en hoe anderen het aanpakken, hou dan onze verenigingsagenda in de gaten op de homepage. Maar het start uiteraard bij het zelf organiseren van een event en nodig anderen uit.

Waarden

Onze belangrijkste kernwaarde is ‘vertrouwen’. Dat rust op vijf pilaren, namelijk feitelijkheid, verifieerbaarheid, begrijpelijkheid, volledigheid en waarachtigheid. (oud hoogleraar Ben Warner 2014)

Wat betekent het woord Vifort?

Onze waarden: Vrijheid, vier het leven, verantwoordelijkheid, kracht, saamhorigheid, zelfsturing, verbinding, vertrouwen, uitwisseling, ontdekkingsreis, veerkracht, volwaardigheid, wederkerigheid, innovatie en dynamiek.

Bestuur (kwartiermakers):

Raad van Toezicht (dragende partners van de vereniging)

Jenny Le Large, directeur Stichting Commtop mede-oprichter Vifort

Maarten Post, bestuursvoorzitter stichting ZZP Nederland mede-oprichter Vifort

Raad van Inspiratie